Zorgbelang Zuid-Holland - Patiënten en consumenten platform

De Duim 2013

Sophia revalidatie wint Zorgbelang Duim

De verkiezing van de Zorgbelang Zuid-Holland Duim voor het beste zorginitiatief in Zuid-Holland is gewonnen door de Kindermeeloopmiddag van Sophia Revalidatie.

Uitreiking Zorgbelang Duim

Tijdens het congres van Zorgbelang Zuid-Holland konden de aanwezigen stemmen op de drie genomineerden:

  • Kindermeeloopmiddag van Sophia Revalidatie
  • Zichtbare levensverhalen voor dementerende ouderen van Stichting Mara
  • Pink Donut van Parnassia

Uit de drie beste initiatieven waarbij de cliënt centraal staat kozen de deelnemers van het congres De zorgvrager als partner de Kindermeeloopmiddag als winnaar.

Kindermeeloopmiddag

De Kindermeeloopmiddag van Sophia Revalidatie wordt op woensdagmiddag georganiseerd voor (klein)kinderen van klinische patiënten die recent hersenletsel hebben opgelopen. Omdat de patiënt na klinische opname weer verder leeft met het gezin, vindt Sophia Revalidatie het juist goed de kinderen te betrekken bij de behandeling. De kinderen krijgen uitleg wat er met hun (groot)ouder/verzorger gebeurd is en waarom diegene veranderd is. Het betrekken van de kinderen van patiënten met hersenletsel draagt bij aan de behandeling en heeft een positieve invloed op de gezinssituatie.

Goede voorbeelden

In Zuid-Holland bestaan veel goede initiatieven binnen zorg en welzijn. Unieke projecten, nieuwe behandelmethoden of nieuwe vormen van dienstverlening die de zorgvrager centraal stellen en de kwaliteit van zorg of welzijn verbeteren. Deze initiatieven verdienen navolging, en met de verkiezing van de Duim wil Zorgbelang Zuid-Holland de aandacht vestigen op positieve zaken binnen zorg en welzijn.

Afbeelding