Zorgbelang Zuid-Holland - Patiënten en consumenten platform

Persberichten

Succesvol project taal, medicijnen en gezondheid start in Charlois en Delfshaven

In september start het project ‘Weet u wat u slikt?’ in de Rotterdamse wijken Charlois en Delfshaven.  Dit project is een combinatie van taalles en medicatievoorlichting aan laaggeletterden. Hiermee wordt er grootschalig een koppeling tussen taal en gezondheid gemaakt. Projectleider Leyla Köseoglu Banning kijkt uit naar de cursus: “Ik vind het belangrijk dat een grote en diverse groep laaggeletterden mee kan doen.”

Download PDF

Weet u wat u slikt?’ in Feyenoord een groot succes

Op 15 december wordt het project ‘Weet u wat u slikt?’ feestelijk afgesloten. Bij dit project kregen 170 laaggeletterde inwoners van Feyenoord een combinatie van taalles en voorlichting over doelmatig en zorgvuldig geneesmiddelengebruik. De mensen die de afgelopen maanden de cursus hebben gevolgd krijgen hun certificaat uitgereikt. Het is de eerste keer dat er grootschalig een koppeling is gemaakt tussen taal en gezondheid.

Download PDF

Genomineerden beste zorginitiatief Zuid-Holland bekend

Er zijn veel zorginitiatieven in Zuid-Holland die navolging verdienen: unieke projecten, nieuwe behandelmethoden of andere vormen van dienstverlening die de patiënt centraal stellen. Voor de verkiezing van de Zorgbelang Zuid-Holland Duim voor het beste zorginitiatief in Zuid-Holland zijn 17 initiatieven ingediend. Er zaten bijzondere, innovatieve, aansprekende en goed overdraagbare initiatieven en projecten tussen, waarbij de cliënt centraal staat.

Download PDF
topafbeelding