Zorgbelang Zuid-Holland - Patiƫnten en consumenten platform

Delft City Shuttle beste zorginitiatief 2015

De verkiezing van de Zorgbelang Zuid-Holland Duim voor het beste zorginitiatief in Zuid-Holland is gewonnen door de delft City Shuttle, onderdeel van de dagbesteding van GGZ Delfland.

Tijdens het congres De zorgvrager als partner van Zorgbelang Zuid-Holland op 9 december konden de 200 aanwezigen stemmen op de drie genomineerden:

  • Delft City Shuttle van GGz Delfland
  • Patiënt als Partner van het Groene Hart Ziekenhuis
  • De Ontwikkelbibliotheek van Middin

Uit de drie beste initiatieven waarbij de cliënt centraal staat kozen de deelnemers van het congres de Delft City Shuttle als winnaar.

Delft City Shuttle

Bij de Delft City Shuttle volgt een elektrische shuttle een aantal keren per uur een vaste route door Delft. Het project wordt ingevuld door mensen die opgenomen zijn geweest of dagbehandeling volgen binnen GGZ Delfland en is gericht op terugkeer in de maatschappij. De chauffeurs staan op deze wijze midden in de maatschappij, doen werkervaring op en hebben kans om door te stromen naar regulier werk. In tegenstelling tot veel andere initiatieven is dit project niet zoals veel activiteiten door cliënten voor cliënten, dit project is door cliënten voor de rest van de buitenwereld. Het project vult de behoefte in van de vele toeristen om zich te laten verplaatsen langs meerdere bezienswaardigheden in Delft door gebruik van milieuvriendelijk vervoer.

Goede voorbeelden

In Zuid-Holland bestaan veel goede initiatieven binnen zorg en welzijn. Unieke projecten, nieuwe behandelmethoden of nieuwe vormen van dienstverlening die de zorgvrager centraal stellen en de kwaliteit van zorg of welzijn verbeteren. Met de verkiezing van de Duim wil Zorgbelang Zuid-Holland deze initiatieven - die navolging verdienen - een podium geven.

topafbeelding