Zorgbelang Zuid-Holland - Patiënten en consumenten platform

Beleidsprokkel Gorinchem genomineerd voor Gouden Prokkel 2018

Met ondersteuning vanuit Zorgbelang Zuid-Holland organiseert de regionale Wmo-Klankbordgroep in de AV-regio op maandag 4 juni een BeleidsProkkel voor de gemeente Gorinchem. Als onderdeel van de landelijke Prokkelweek is het een ontmoeting tussen mensen van de gemeente die het beleid maken of uitvoeren en mensen met een verstandelijke beperking.

Nominatie

Centraal staan de volgende twee onderwerpen: wat is duidelijke taal? en Wat vinden mensen met een verstandelijke beperking belangrijk in hun leven en hoe regelen zij dat? Deze Beleidsprokkel in Gorinchem is nu genomineerd voor de Gouden Prokkel 2018.

Zie https://www.prokkel.nl/nominaties-gouden-prokkel-2018-mensenrechten/

De Klankbordgroep

De regionale Wmo-klankbordgroep voor en door mensen met een verstandelijke beperking in de Alblasserwaard bestaat al 3 jaar. De Klankbordgroep denkt mee met de gemeenten in de AV-regio en vertelt hen over de ervaringen van mensen met een lichte verstandelijke beperking die zelfstandig wonen en ambulante begeleiding krijgen.

De rol van Zorgbelang Zuid-Holland

Sinds de oprichtingsfase is Zorgbelang Zuid-Holland daarbij betrokken en levert ook de professionele coach. Die ondersteunt de leden, die allen zelf een lichte verstandelijke beperking hebben.

Meer weten?

Wilt u meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Dan kunt u contact opnemen met Mariëtte Teunissen, projectleider bij Zorgbelang Zuid-Holland via mteunissen@zorgbelang-zuidholland.nl  of 06 385 459 12

topafbeelding